Inred uteplatsen - Med hjälp av snygga utemöbler kan du skapa ett eller flera extra rum utomhus. Oavsett om du har en liten balkong, en stor altan eller rejäl trädgård så ger vår- och sommarsäsongen oss ett ökat utrymme.

Människor i allmänhet och kanske nordbor i synnerhet, älskar att vara utomhus och att ta till vara på de längre dagarna och ljusa kvällarna. Tänk till om din uteplats för att skapa bästa förutsättningar för en härlig utomhusoas.

Inred den lilla balkongen med små enkla knep.

Skapa din egen oas för avkoppling och umgänge.

Skapa ett extrarum ute och njut av sommaren på altanen.

Val av material - Beroende på hur skyddad din uteplats är, och om du är den pyssliga eller lite mer bekväma personen, finns det olika saker att tänka på gällande materialval till dina utemöbler.

  • Rotting är ett populärt material med sommarkänsla, men ska helst inte stå oskyddat i vårt svenska sommarväder. Därför är konstrottingen ett ypperligt alternativ och erbjuder vackra och tåliga möbler som kräver lite underhåll.

  • Teak är en klassiker i svenska trädgårdar där graden av underhåll kan anpassas efter eget engagemang. Teak i sig behöver inget underhåll och om man inte oljar det får träet en vacker gråaktig patina med tiden. 

  • Metall som stål och aluminium är också tåligt mot väta och vind. Självklart ska man tänka på att torka bort fläckar och smuts vid behov, gärna med en fuktig, ljum trasa med skonsam såpablandning.

String outdoor

Förvara snyggt utomhus

Se mer här


Olika behov och förutsättningar
För dig med en mindre uteplats är det perfekt med hopfällbara möbler som tar lite plats men enkelt fälls upp vid behov och när man får besök. Fundera över uteplatsens syfte, är det middagar utomhus eller lata stunder i solstolen som är prioriterat.

För dig med större uteplats behöver du inte välja, skapa olika rum med plats för såväl solstolar och avslappning samt middagsbord och sköna loungegrupper.


Populär utemöbelserie i tålig teak från Brafab. Välj mellan bord och olika stolar.

Modern och bekväm loungegrupp med 3-sitssoffa samt 1 fåtölj i slitstark konstrotting. Tjocka dynor i naturvitt ingår. Soffbord finns att köpa till.

Bekväm liggvagn och solstol från klassiska Fri Form. Högklassiskt svenskt hantverk. Tålig och nästintill evig design. Finns i olika material och färger.

Innekänsla ute Det har blivit allt vanligare att inreda uteplatsen för att få en känsla av inomhus. En rejäl matta som tål vårt utomhusklimat under matgruppen eller loungegruppen ramar in och skapar en ombonad känsla. Material som sisal och polypropen är tåligt och motståndskraftigt.

En bra belysning ger också en inbjudande miljö. Har du ett större trädäck kanske fast belysning som decklights är ett inslag, men oavsett vilket är det bra att komplettera med utomhusbelysning som enkelt kan flyttas runt. Levande ljus ramar också in ditt uterum på ett tilltalande sätt. Mjuka upp din olika möbelgrupper med mjuka kuddar och plädar som är bra att svepa om sig när kylan kommer krypande. 

Sidobord med eller utan hjul är också ett praktiskt inslag på uteplatsen. Här kan man förvara allt från vackra växter, grilltillbehör, solkrämer och annat man vill ha nära till hands. Har du plats är en solitär bänk ett trevligt inslag, där man enkelt kan slå sig ner för stund.

Även om vi generellt älskar sommar och ljus är det också viktigt att tänka på möjligheten till skugga. Har naturen inte skapat naturliga skugginslag så är det läge att investera i ett eller flera parasoller för att undvika solens starka strålar närhelst man önskar.

 

Se alla våra utemöbler här

Nyhetsbrev

Få erbjudanden, inspiration och tips direkt till din e-post! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress.