Fårskinnsfåtöljer med och utan fotpall

En fårskinnsfåtölj blir snabbt en av hemmets favoritplatser. En fåtölj i fårskinn passar alla slags hem, oavsett stil och gör sig lika bra med modernare inredning som i en mer klassisk miljö. På samma sätt passar fårskinnsfåtöljen lika bra i den mindre lägenheten som i villan eller fritidsboendet.

Läs mer..
{{ item.name }}

Visa filter

Kategori snurra

Varför ska jag köpa en fårskinnsfåtölj?
Fårskinnsfåtöljen är en klassiker, oavsett modell, och passar alla boenden. Det är en tidlös och populär möbel som lätt blir hemmets populäraste plats. Fårskinn har också den unika egenskapen att den är svalkande på sommaren och värmande på vintern. Dessutom är fårskinn naturligt smutsavvisande och på så sätt väldigt praktisk.

Olika typer av fårskinnsfåtöljer
Fåtöljer i fårskinn har länge varit populärt i Sverige och finns därför i mängder av olika utföranden. Den mest klassiska är kanske den välkända Lamino-fåtöljen som formgavs av Yngve Ekström år 1956. Nu, närmare 70 år senare, är den minst lika populär. Lamino-fåtöljen finns att beställa med fårskinn i flera olika färger, även om den med grått fårskinn fortfarande är den klassiska och mest sålda.

Andra välkända klassiker som är populär i fårskinn är DUX välkända liggfåtölj Superspider. Fåtöljen formgavs av Kenneth Bergenblad och lanserades 1987 och har därefter vunnit pris för sin utsökta design. Den formfulländade fåtöljen är lika tilltalande att titta på som den är skön att vila i. Fåtöljen Wulff från danska &Tradition har också kommit att bli något av en modern klassiker när det gäller fårskinnsfåtöljer. En härligt bekväm loungefåtölj vars design är en hyllning till 1930-talets handgjorda designikoner.

Bröderna Anderssons, ett välkänt svenskt företag med bas och tillverkning i Småland, står för svensk kvalitet och småländskt hantverkskunnande. Idag har företaget funnits i över 100 år och leds av fjärde generationen. Bröderna Anderssons har ett brett sortiment av fårskinnsfåtöljer i olika modeller och stilar.

Hur sköter jag om min fårskinnsfåtölj?

Fårskinn är i sig naturligt smutsavvisande och relativt lättskött. Vädra gärna din fåtölj med jämna mellanrum, året runt och dammsug fårskinnsfåtöljen regelbundet. Vid fläckar, badda försiktigt med ljummet vatten och eventuellt ett skonsamt tvättmedel. Speciella schampon för just fårskinn finns att köpa.

Regelbunden vård för din fårskinnsfåtölj:

Vädring: Gör det till en vana att vädra din fåtölj regelbundet. Utomhusluft hjälper till att fräscha upp skinnet och fördriva lukter som kan byggas upp över tid. Försök att vädra på en skuggig plats för att undvika direkt solljus som kan bleka och torka ut skinnet.

Dammsugning: Använd munstycket för klädsel på din dammsugare och gå varsamt över ytan på fåtöljen för att plocka upp damm och smuts. Detta bör göras minst en gång i veckan för att förhindra att smutsen tränger in i fibrerna. 

 

 

 

Nyhetsbrev

Få erbjudanden, inspiration och tips direkt till din e-post! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress.