Modulsoffor

Om du inte hittar en soffa som passar just dina mått och önskemål kan en modulsoffa vara en bra lösning. En byggbar soffa som ger dig maximal flexibilitet gällande anpassning. Modulsoffor är ett perfekt alternativ om du vill ha en soffa skräddarsydd för dig helt enkelt. På Stalands hittar du modeller i flera olika färger, storlekar och utföranden.

Läs mer..
{{ item.name }}

Visa filter

Kategori snurra

Vad är en modulsoffa?

Det är helt enkelt vad namnet antyder – en soffa byggd av olika moduler i varierande utföranden för att kunna passa enskilda behov eller önskemål. Kallas även ofta för just byggbara soffor eller sektionssoffor. Kärt barn har många namn helt enkelt. De flesta serier av modulsoffor som finns brukar erbjuda en mängd olika moduler i form hörndelar, mittdelar i olika storlekar, schäslonger och olika typer av armstöd. Genom att själv plocka ut de delar du vill ha kan du skapa en personlig soffa anpassad efter den yta du har att förfoga över. Om du sen skulle flytta till större kan du enkelt komplettera din befintliga modulsoffa med ytterligare moduler för att få en större soffa.

Vilka fördelar har en modulsoffa?

Vilka fördelarna är kan ju tyckas enkelt om man läst tidigare information, men det finns fler orsaker till att kanske leta efter just en modulsoffa när det är dags att slå till på en ny soffa. En stor fördel med modulsoffor är att de, till skillnad från stora hörnsoffor eller bäddsoffor, är enkla att få på plats och i de flesta fall går upp för trappor och genom dörröppningar utan problem. Det kan annars vara en stoppkloss om du beställer en soffa i hel modell och bor i lägenhet där soffan ska upp för trappor eller in i hissar innan den kommer på plats. Det kan dock vara värt att säga att även vanliga soffor ofta går att beställa i så kallad delbar modell, just för att enklare kunna förflytta.

Gör den personlig

Många soffor, som vid första anblick ser ut som en vanlig 2-sitssoffa eller 3-sitssoffa, kan med stor sannolikhet i själva verket vara en modulsoffa. Dels för att det inte är något som egentligen skiljer de åt, dels för att många tillverkare och möbelföretag väljer att ta fram färdiga modulkombinationer för att underlätta för kunden vid inköp. Alltså behöver en soffa byggd av moduler inte sticka ut om man så inte önskar. Kanske önskar du bara en skön soffa men skulle gärna ha lite lägre armstöd än den du just provsuttit. Fråga specifikt efter modulsoffor när du besöker butiken.

Enkelt att möblera om

En annan fördel är ju möjligheten att enkelt möblera om. Lyft isär den färdiga modulsoffan och placera en befintlig mittdel i 3-sitssoffan som en egen fotpall eller extra sittplats på andra sidan soffbordet för en helt ny känsla. Du kan enkelt ändra utseendet på rummet genom att stuva om de olika modulerna eller genom att köpa till enbart en extra modul. Önskar man, kan man också beställa moduler i olika färger eller nyanser. Vad som kan vara bra om man gör så, är att kontrollera att samtliga tyger har samma tvättråd eller skötselråd. En nyhet hos flera modulsoffetillverkare är att även erbjuda moduler som tillför ett annat syfte, som till exempel en modul i trä som blir ett praktiskt soffbord mellan två olika sittdelar. Eller kanske en praktisk tidskrifthylla eller låda i direkt anslutning till modulsoffan.

Vilka material kan jag välja på?

Som för de flesta soffor kan du självklart välja mellan olika tyger och skinnklädslar på din modulsoffa. I butikerna finns det oftast s.k tygvagnar där du kan se och känna på olika tyg- och skinnprover för att se vad som skulle passa dig. Där får du också information om de skötsel- och tvättråd för de tyg du är intresserad av.

Nyhetsbrev

Få erbjudanden, inspiration och tips direkt till din e-post! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress.