Hörnsoffor

Är du på jakt efter en soffa där alla kan få plats? Då kan en hörnsoffa vara lösningen för dig. På Stalands hittar du ett stort sortiment av snygga och väldesignade hörnsoffor som lyfter inredningen i rummet till nästa nivå.

Läs mer..
{{ item.name }}

Visa filter

Kategori snurra

Varför ska jag välja en hörnsoffa?

Att välja vilken sorts soffa man ska köpa kan vara svårt, alla sorters soffor har ju sina egna unika för- och nackdelar, oavsett om det handlar om hörnsoffor, bäddsoffor, petito soffor eller andra varianter. Om ni är flera i familjen och har utrymme är hörnsoffan ett praktiskt och bekvämt val av soffa. Hela familjen får oftast plats, och skulle man bara vara delar av familjen på plats har man kanske till och med en liggplats till hands. En hörnsoffa är oftast också väldigt yteffektiv då de ”döda” ytor som annars uppstår om man kanske har en 2-sitssoffa och en 3-sitssoffa försvinner. Samtidigt får man också en extra sittplats i hörnet som annars inte funnits. En soffa i hörnmodell inbjuder också till socialt umgänge då det är lätt att interagera med varandra. En annan fördel är att du gällande de flesta modeller även kan välja om du önskar ha soffan höger- eller vänsterställd. Det innebär att du väljer om du önskar ha den längre sittdelen till höger eller vänster sett från hörnet. Högerställd innebär att den längre delen är till höger om du står mitt emot soffan och tittar.

Vilken hörnsoffa ska jag välja?

Vilken soffa du ska välja är helt upp till dig, dina förutsättningar och det utrymme du har att förfoga över. Även hörnsoffor går ofta att beställa i olika storlekar. Du kan också välja mellan djupa soffor som inbjuder till halvliggande och liggande och soffor som är något mindre djup med högre ryggar som passar bättre för att sitta mer upprätt i. Om du väljer att beställa en modulsoffa kan du bygga din egen personliga hörnsoffa med så många delar och moduler som du önskar. Till dessa kan du ofta också välja mellan olika armstöd. Armstöd finns i olika varianter och kan vara höga eller låga, breda eller smala. Soffor med smalare armstöd ger naturligt mer sittyta och kan vara ett bra val om du har lite mindre utrymme för soffan. Det är viktigt att soffans storlek anpassas till storlek och utformning på rummet. En bra idé är att mäta upp tänkt utrymme med maskeringstejp eller liknande för att få en känsla av hur mycket plats din planerade soffa får eller kan ta. Hörnsoffor kommer ofta i flera delar vilket underlättar frakt och förflyttning men tänk ändå på att mäta även dörröppningar, trappor och annat så att du säkert vet att du kan få din soffa på plats.

Hörnsoffan – en naturlig samlingsplats

En hörnsoffa blir en naturlig samlingspunkt där alla som sitter i soffan kan se varandra och inbjuder till umgänge. Komplettera med ett passande soffbord som kan nås oavsett vilken del av soffan man sitter i. Ett runt soffbord mjukar upp det kanske kantiga intryck en hörnsoffa kan ge och är lätta att nå. Ett annat alternativ kan vara satsbord som kan dras isär vid behov för att finnas nära till hands oberoende av plats i soffan. Komplettera din soffhörna med funktionell och mysig belysning och en mjuk och skön matta och du har fått den perfekta samlingsplatsen för familj och vänner. Njut av långa filmkvällar, sällskapsspelande och givande diskussioner.

Vilket material ska jag välja?

Som till de flesta soffor kan du välja mellan olika tyger, klädslar och stoppning till din nya hörnsoffa. Har ni småbarn eller djur i familjen kan det vara bra att välja en soffa med avtagbar och tvättbar klädsel, och om ni inte hittar någon i den kategorin – impregnera soffan med textilspray för att skydda soffan i möjligaste mån. En hörnsoffa i skinn är lätt att torka av och är väldigt smidigt om det ofta förekommer spill och kladd. Även till dessa kan du köpa skyddande impregneringsspray. När det gäller soffans stoppning är det tycke och smak som är det viktiga. Önskar du en mjukare soffa kan en hörnsoffa med duntopp vara ett alternativ. Tänk dock på att dessa kräver lite mer underhåll där du behöver puffa och dra i plymåerna för att bibehålla dess form och struktur. Slutligen – prova dig fram och provsitt och provligg flera soffor innan du gör ditt slutgiltiga val av hörnsoffan som ska bli en del av ditt hem.

Nyhetsbrev

Få erbjudanden, inspiration och tips direkt till din e-post! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress.