Soffor

Upptäck vårt stora utbud av soffor i olika storlekar, modeller, färger och klädslar. Hos oss hittar du soffor från olika välkända varumärken och soffor exklusivt framtagna för Stalands Möbler.

Läs mer..
{{ item.name }}

Visa filter

Kategori snurra

Stalands har Stockholms bredaste utbud av soffor från flera välkända varumärken som Eilersen, Englesson, Furninova, Bröderna Anderssons, Brunstad och många fler. Provsitt gärna din soffa innan du handlar så att du får en soffa som passar just dig och dina behov. Är du personen som gärna sitter upprätt i soffan kanske en soffa med hög rygg är att föredra och om du snarare är personen som alltid halvligger i soffan kanske en lägre soffa passar bättre.

Soffan - En samlingsplats för hela familjen

En riktigt bra soffa kan fylla många funktioner, allt från att erbjuda bekväma sittplatser under filmkvällen till att vara ett socialt utrymme där vänner och familj kan samlas och koppla av. Hos oss hittar du soffor i olika storlekar, vi har 2-sitssoffor, 3-sitssoffor och 4-sitssoffor. Vi har också olika modeller som Howardsoffor, divansoffor, byggbara soffor, hörnsoffor och bäddsoffor.

Mät gärna upp utrymmet innan du beställer så att storleken på soffan passar in i vardagsrummet eller där soffan ska placeras. Det är även viktigt att mäta dörröppningar, trapphus och vinklar så att du med säkerhet vet att soffan kan komma på plats. Flera av våra soffor finns i delbara modeller som underlättar frakt och förflyttning.

Att hitta sin drömsoffa - Vilken soffa ska man välja?

När man ska köpa en ny soffa ställs man inför många olika valmöjligheter och det är alltid bra att göra lite research, jämföra och fundera. Är du ute efter en nätt 2-sitssoffa, en rejäl 4-sitssoffa, en rymlig soffa i hörnmodell eller kanske en inbjudande divansoffa? Modulsoffan är också ett alternativ, där du själv kan skapa din drömsoffa med olika moduler. Tänk också på hur soffan egentligen ska användas, hur stort utrymmet är och hur många som normalt kommer sitta i den.

Prova dig fram!

Något av det viktigaste när du ska köpa en ny soffa är att provsitta och provligga den. Oavsett om du sen beställer online eller handlar direkt i butik är det viktigt att soffan passar just dig. Tycke och smak är individuellt så prova er fram.

Hur stor soffa ska man ha?

Storleken på soffan måste anpassas till rummets storlek och utformning. Annat som spelar in är hur många personer som ska få plats - hur många ni är i familjen och hur ofta ni har gäster. Det är viktigt att soffan fyller sin funktion, men viktigare än det är förstås att den får plats utan att kännas inklämd. Det kan vara smart att mäta upp med maskeringstejp hemma och mäta för att få en känsla av hur stort utrymme som finns så att du inte köper en för liten eller stor soffa.

Vilken sofftyp ska jag köpa?

Sitter du oftast upprätt och rakt ska du välja en soffa som inte är så djup. Är du däremot personen som föredrar att halvsitta eller ligga ner och kanske somnar framför TV'n ska du satsa på en soffa som är lite djupare. Samma sak gäller när du väljer armstöd och rygghöjd - prova dig fram tills du hittar en som passar just dig.

Beroende på familjesituation är det också viktigt att tänka på material, kvalitet och färg. Soffor med dunstoppning är underbart sköna, men kräver lite mer underhåll för att bibehålla sin struktur och mjukhet. Såväl läder- som textilsoffor går att impregnera för att bättre stå emot slitage och fläckar. Har du småbarn eller djur kan det vara smart att välja en soffa med avtagbar och tvättbar klädsel.

Vilken soffmodell ska jag köpa?

En rak soffa är fortfarande den vanligaste sofftypen, till viss del på grund av att den är mer lättplacerad än svängda soffmodeller. Välj mellan 2-sits,- 3-sits- och 4-sitssoffa efter utrymme och komplettera gärna med fotpall eller fåtölj. Hörnsoffor är populära i Sverige och är samtidigt både yteffektiva och rymliga. Dessutom kan de ofta beställas som både höger- och vänsterställd för att enkelt anpassas till utrymme och övrigt möblemang. En divan- eller schäslongsoffa som det också kallas, inbjuder till vila där man enkelt kan lägga upp benen. En modell av detta är soffor med öppet avslut vilket ger ett luftigare intryck. Modulsoffor är en modell där du själv kan bygga upp din soffa med hörndel, mittsektion, avslut och armstöd efter dina önskemål. Om du istället är ute efter något nättare borde du kolla in våra populära Petito soffor!

Innan du köper din soffa

Mät gärna upp utrymmet innan du beställer så att storleken på soffan passar in i vardagsrummet eller där den ska placeras. Det är även viktigt att mäta dörröppningar, trapphus och vinklar så att du med säkerhet vet att soffan kan komma på plats. Flera av våra soffor finns i delbara modeller som underlättar frakt och förflyttning.

Nyhetsbrev

Få erbjudanden, inspiration och tips direkt till din e-post! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress.