Bäddsoffor – sitt och sov snyggt och bekvämt

Hos oss på Stalands hittar du flera snygga och bekväma bäddsoffor för alla hem. Det perfekta valet för dig som vill kunna optimera din yta.
Nu erbjuder vi upp till 15% rabatt på utvalda bäddsoffor. Gäller bäddsoffa Charlotte, Linda & Select.

Läs mer..
{{ item.name }}

Visa filter

Kategori snurra

Funktionella bäddsoffor

En bäddsoffa är perfekt för dig som har ont om plats, oavsett om det är i hemmet eller fritidsstugan. En snygg och bekväm soffa att sitta i framför TV’n och en skön sovplats för dig själv eller gästerna, vilket också gör den perfekt i gästrummet. Kanske en modell som även kan stå i barnens gamingrum och underlätta när kompisar vill sova över. Bäddsoffor har utvecklats mycket på senare år och om man väljer rätt soffa behöver man inte tumma på vare sig sitt- eller sovkomfort. På samma sätt som med vanliga soffor kan du också välja mellan olika typer av modeller och storlekar som en enkel 2-sitssoffa eller en rejälare divan- eller hörnsoffa. Idag kan du ofta också välja om du önskar s.k bonell eller pocketmadrasser där en pocketmadrass ger en bättre sovkomfort.

Vilken typ av bäddsoffa ska jag välja?

Det finns två modeller att välja mellan när du köper bäddsoffa, en framåtbäddad eller längsbäddad modell. Vid en framåtbäddad modell drar du oftast ut soffan framåt och har huvudet mot soffans ryggavel. Om du i stället väljer en längsbäddad modell sover du med huvudet mot soffans armstöd. En längsbäddad variant kräver ofta bredare utrymme medan en framåtbäddad kräver ett större utrymme på djupet. Titta och mät vilket utrymme du har att utgå ifrån innan du gör ditt val. Att flytta på ett mindre soffbord brukar inte vara några problem om du vill ha en framåtbäddad soffa. De flesta bäddsoffor går att beställa i olika sovmått vilket innebär att en framåtbäddad soffa även den måste vara lite bredare för att kunna erbjuda sovplats åt två personer.

Generellt menar man att våra bäddsoffor i framåtbäddad modell erbjuder bättre sömn då du sover på en utvald madrass där du ofta kan välja mellan olika komforter. En sådan soffa kan därför vara bra att välja om du regelbundet och ofta kommer att använda soffan som sovplats.

Bäddsoffa som sovplats

Använder man soffan som sovplats mer sällan har detta inte lika stor betydelse, då möbeln kanske framför allt används som just en soffa. De flesta längsbäddde modeller erbjuder också möjligheten till en underbädd som enkelt dras fram för att få en sovyta mer likt en dubbelsäng. Används bäddsoffan ofta som sovplats är det också viktigt att tänka på att den ska vara enkel att fälla upp eller ut, liksom enkel att fälla ihop. Prova gärna i butiken för att se vilket som funkar bäst för dig.

Förvaring i en bäddsoffa

Något som många efterfrågar är ofta möjligheten till förvaring i soffan, för att enkelt kunna stuva undan täcken och kuddar. En variant är då att köpa en bäddsoffa i divanmodell där förvaring ofta erbjuds i själva divanen.

Bäddsoffor i olika färger, material och modeller

Precis som med vanliga soffor kan du välja mellan olika klädslar för att passa din övriga inredning och stil. Titta gärna efter soffans skötselråd så att du vet hur du på bästa sätt tar hand om din soffa. Bäddsoffor finns ofta i hela serier där du kan välja mellan fåtölj (vilket blir en enkelsäng vid utfällning), 2- till 4-sitssoffor, divansoffa eller hörnsoffa. Allt beror på vilket utrymme du har och på vilket sätt din bäddsoffa ska användas.

Vanliga frågor om bäddsoffor

Hur fungerar en bäddsoffa?

En bäddsoffa fungerar genom att den kan vikas ut för att bli en säng när du behöver en extra sovplats men inte vill eller har möjlighet att ha en extra säng. Detta kan göras genom att dra ut en del av soffan vilket skapar en större sov-yta.

Hur vårdar man en bäddsoffa?

För det första är det viktigt att följa tillverkarens rekommendationer för vård och underhåll av din bäddsoffa. Det brukar inkluderar regelbunden dammning och rengöring av tyget som omger kuddarna för att hålla soffan hel och fräsch så länge som möjligt. Vi rekommenderar också att använda sängkläder såsom lakan och örngott för att förlänga din bäddsoffas livslängd ytterligare!

Nyhetsbrev

Få erbjudanden, inspiration och tips direkt till din e-post! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress.