Divansoffor

Hos oss på Stalands hittar du bekväma och inbjudande divansoffor för långa slappa stunder i soffan. Vi har många olika modeller från olika välkända varumärken.

Läs mer..
{{ item.name }}

Visa filter

Kategori snurra

Divansoffor - Tidslösa klassiker

En divansoffa är en tidlös klassiker som har hängt med länge - och fortsätter att göra det. Mycket tack vare sin förmåga att skapa en härlig och mysig känsla i vardagsrummet, samtidigt som divansoffan också erbjuder många sköna sittplatser. Detsamma gäller schäslongen som ursprungligen kommer från Frankrike och helt enkelt betyder "lång stol". 

Vad är egentligen en divansoffa?

En divansoffa är den perfekta soffan för dig som mer än gärna kör en liggande stil i soffan. Den ger dig möjlighet att sträcka ut ordentligt om ni är få personer i hemmet samtidigt som divandelen ger extra sittplats om det kommer gäster.

Divansoffan är en soffa inspirerad av orienten och den franska rokokon och divandelen erbjuder alltså en förlängning av soffans sittyta framåt, fortfarande med ett skönt armstöd att luta sig mot. Perfekt att lägga upp benen på efter en lång dag.

Olika sorters divansoffor

Ofta benämns ordet divan i samma mening som schäslong men det är faktiskt två olika sorters möbler. Schäslong är egentligen en fristående möbel från Frankrike. Om du söker efter en bekväm divansoffa på nätet kan det dock vara bra att veta att ordet schäslongsoffa ibland också används. Det finns också soffor som presenteras som soffa med öppet avslut, vilket i mångt och mycket liknar en soffa med divan. En soffa med öppet avslut är dock försedd med ryggstöd en bra bit ut på den utskjutande soffdelen men saknar däremot armstöd på slutet.

Varför ska jag välja en divansoffa?

Som med alla modeller av soffor finns det olika fördelar med att välja just en soffa med divan. Den ger en öppen och inbjudande känsla och ger ett luftigare intryck än en hörnsoffa. Samtidigt är divansoffan en relativt stor möbel och tar större plats än en traditionell 2- eller 3-sitssoffa men mindre än en hörnsoffa. På samma gång erbjuder en soffa med divan gott om plats och skapar också en större samhörighetskänsla än två separata soffor och kan fungera ypperligt som extra sovplats när så behövs.

Beroende på rummets utformning och storlek väljer du själv var du placerar divansoffan. Om du ställer soffan mitt i rummet kan den fungera lite som en avskiljare för att skapa ett rum-i-rummet-känsla. Självklart kan du också placera soffan längs en vägg eller i ett hörn vilket ger soffan känslan av en hörnsoffa.

Divansoffa - Ett flexibelt val

En annan fördel med divansoffa är att du nästan alltid kan välja om du önskar ha soffan höger- eller vänsterställd. Det innebär att du väljer om du önskar ha divandelen till höger eller vänster. Högerställd innebär att divanen står ställd på höger sida om du står framför soffan och vice versa. Om du utgår ifrån en modulsoffa kan du också välja att bygga en dubbeldivansoffa med divandelar både till höger och vänster vilket skapar en charmig u-formad soffa. Fundera på hur många ni är i hemmet, hur ofta ni får gäster och hur stort utrymme som finns att förfoga över innan du köper din nya soffa.

Vilket material ska jag välja till min divansoffa?

Likt till de flesta andra soffor kan du välja mellan en stor mängd olika sorters tyger eller läderklädslar till din divansoffa. Tänk dock också på att provsitta soffan ordentligt och fråga om olika stoppningar. Hur en soffa är stoppad och med vilket eller vilka material skapar olika typer av komfort. Ofta skiljer det sig åt mellan ryggplymåer och sittplymåer då det krävs olika stoppning för att skapa bästa bekvämlighet. Om du väljer plymåer med duntopp, tänk på att dessa kräver att man puffar och ”drar” i plymåerna för att bibehålla form och struktur.

Under en lång period har sammet eller sammetsliknande tyger på soffor varit väldigt populärt och även om man nu ser en viss nedgång är det fortfarande ett omtyckt val. Just nu märks en stigande trend med manchesterklädsel i bred- eller smalrandig manchester i olika material till alla sorters soffor, även till divansoffor. Klädslar i bomull och lin är också ett klassiskt och tidlöst val. Tänk på att undersöka tvättråd på soffans klädsel och huruvida klädseln är avtagbar eller inte.

Ta hand om din divansoffa

Tänk på att impregnera din soffa med skyddande textil- eller läderspray för att bättre motverka bestående fläckar. Se också till att puffa kuddar och plymåer med jämna mellanrum och vädra gärna de lösa delarna när tillfälle ges.

Slutligen – tänk på att mäta rummets utrymme samt även trappor och dörröppningar för att säkerställa att soffan kan komma på plats. Ofta kommer just divansoffan i fler än ett kolli vilket underlättar förflyttning och transport. Fråga din säljare för att vara på säkra sidan.

Nyhetsbrev

Få erbjudanden, inspiration och tips direkt till din e-post! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress.