Designklassikern String

En stringhylla är ett av världens mest kända hyllsystem. Det välkända och flexibla hyllsystemet finns i dag i olika former i mängder av hem runtom i Sverige och världen. Stringhyllan går att kombinera, bygga och förändra och ändå se lätt och stilren ut. 

Hur är en String-hylla uppbyggd?

En String-hylla kan se ut och byggas på en mängd olika sätt - det är dina önskemål och din fantasi som sätter gränserna. Välj själv mellan luftiga hyllplan, skåp med lådor eller dörrar, arbetsskivor, tidsskriftshyllor och golv- eller väggavlar. String är helt enkelt uppbyggd av olika enkla moduler där du själv väljer utseende. 

Gavlar & hyllplan

Beroende på vilken typ av förvaring du tänker dig kan du välja mellan golvgavlar och väggavlar för att skapa din förvaringslösning. Golvgavlar finns att köpa i både 1- & 2-pack i höjderna 85 cm, 115 cm och 200 cm och väggavlar i höjderna 50 cm eller 75 cm, samtliga i fem olika färger. Alla gavlar finns i två olika djup för att passa olika förutsättningar och önskemål - antingen 20 cm djupa eller 30 cm djupa. Hyllplan hittar du i samma mått gällande djup och i bredderna 58 cm eller 78 cm. Hyllplanen säljs endast i 3-pack och finns, liksom gavlarna, i flera olika färger vilket gör att du kan välja mellan att bygga en färgmässigt enhetlig förvaringslösning eller om du önskar bryta av med gavel eller hyllplan i avvikande färg.

Med String kan du bygga din egen förvaringslösning för hallen med tåliga hyllplan i metall och andra praktiska tillbehör

String erbjuder också möjligheten till smarta förvaringslösning i köket med praktiska hyllplan, tallriksställ, glasspjut och andra detaljer

Skapa din egen förvaringslösning till badrummet i tåliga material. Här Strings färdig badrumskombination för det mindre badrummet

Hur skapades String?

Historien om String tar sin början i slutet av 1940-talet när bokförlaget Bonnier, som önskade öka bokförsäljningen i Sverige, utlyste en tävling. Tävlingen efterfrågade en prisvärd hylla som var enkel att skicka och montera. Det äkta paret, Nils och Kajsa Strinnings bidrag String korades då som vinnare av 194 bidrag - startskottet för Strings historia.

Strings utveckling

Under de kommande decennierna växte Strings popularitet och vann flera åtråvärda utmärkelser. Under några decennier därefter låg produktionen nere för att år 2004 väcka varumärket och produktionen till liv igen. Nils Strinning ritade då den omåttligt populära string-hyllan String Pocket som blev en stor succé. Hela hyllsystemet har därefter  uppdaterats och nya produkter tillkommer successivt. T.ex. lanserades år 2018 en serie för utomhusbruk i galvaniserat stål. Den gemensamma nämnaren är konstant med mått och funktioner vilket gör att en String alltid kan byggas om, förnyas och förändras. Idag kan du bygga lösningar för hemmets alla rum med hjälp av String, oavsett om du vill ha en Stringhylla till kök, hall, sovrum eller vardagsrum.

String Pocket

String Pocket lanserades 2005 och formgavs av den fortfarande verksamma Nils Strinning. Hyllan String Pocket är en miniatyrversion av hyllsystemet och är idag den minsta Stringhyllan. String Pocket säljs i färdigt paket med tre hyllplan och två gavlar med måtten 60x15x50 cm (BxDxH). String Pocket är alltså en något nättare version av det övriga hyllsystemet och den perfekta hyllan för pocketböcker, foton, växter och andra småsaker. Hyllplanen placeras efter önskemål och kan enkelt justeras för att passa innehållet.

Se hela Strings sortiment här

Nyhetsbrev

Få erbjudanden, inspiration och tips direkt till din e-post! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress.