STRINGHYLLA - EN ÄLSKAD DESIGNKLASSIKER

String - det välkända och flexibla hyllsystemet som idag återfinns i oräkneliga hem runt om i Sverige och även andra delar av världen. Stringhyllan går att kombinera, bygga om och förändra och ändå se lätt och stilren ut.

Bygg din egen Stringkombination här >>

Läs mer..
{{ item.name }}

Visa filter

Kategori snurra

Hyllsystemets delar är så smart uttänkta att de går att kombinera i oändlighet, och ändå se lätta och stilrena ut. Delarna finns i en mängd färger och material, men måtten har aldrig ändrats. Därför kan en String alltid byggas om, förnyas och förändras.

Varför ska jag välja en Stringhylla?

Orsakerna till att välja String som förvaringslösning är många. Hyllans design är tidlös och passar i alla hem, oavsett övrig stil och tilltalar alla åldrar och kan ärvas mellan generationer. Som med de flesta designklassiker är också andrahandsmarknaden stor och Stringhyllan efterfrågas konstant på sälj- och köpsajter. Hyllsystemets delar är så smart uttänkta att de går att kombinera i oändlighet och ändå se luftiga och stilrena ut. Delarna finns i flera olika färger och material, men måtten på hyllans delar har aldrig ändrats. Därför kan en stringhylla alltid byggas om, förnyas och förändras.

Hur är en stringhylla uppbyggd?

Hur just din stringhylla ser ut är helt upp till dig själv. Du kan välja mellan luftiga hyllplan, skåp, arbetsskivor och lådor i antingen golvfasta eller väggfasta lösningar. Hyllan är helt enkelt uppbyggd av olika enkla moduler där du själv väljer utseende.

Hyllsystemets gavlar finns som golvgavlar och väggavlar i flera olika höjder och färger. Golvgavlar hittar du i höjderna 85 cm, 115 cm och 200 cm och väggavlar kan köpas i måtten 50 cm och 75 cm. Alla gavlar finns i två olika djup för att passa olika hem och förutsättningar, i djup 20 cm eller 30 cm. Hyllplan hittar du med samma mått och i bredderna 58 cm eller 78 cm. Hyllplanen säljs i 3-pack och finns i flera olika färger vilket gör att du kan skapa en färgmässigt enhetlig förvaringslösning eller bryta av med gavel eller hyllplan i avvikande färg. Till det kan du köpa skåp med dörrar eller lådor, arbetsskiva, fällbord, tidsskriftshyllor och mycket mer för att skapa din personliga stringhylla.

I vilket rum passar en stringhylla bäst?

Från allra första början var hyllsystemet mer tänkt som en luftig bok- och förvaringshylla men stringhyllan har med åren utvecklats till att passa alla rum.

Stringhyllor i vardagsrum

Till vardagsrummet kan du bygga din personliga förvaringslösning med plats för böcker, spel, konsoler, belysning och annat. Till hemmakontoret kan du bygga en nätt och luftig men väldigt funktionell arbetsplats med hjälp av hyllplan, arbetsskiva eller fällbord samt skåp och andra tillbehör.

Stringhyllor i kök & badrum

På senare år har systemet utvecklats med flera olika delar och med hyllplan i metall, med eller utan kant för att passa även i kök och badrum. Till det kan du köpa tallriksställ, s.k spjut som hållare för glas, krokar och mycket mer. Stringhyllan har också blivit mycket populär som hallmöbel med sina hyllplan och skohyllor i perforerad metall. Komplettera med stång, krokar och galgar från String. Nu säljs också String i flera färdiga, mindre kombinationer för hall, kök och badrum som passar de med ont om utrymme.

Stringhyllor för utomhusbruk

Sedan 2018 finns även String Outdoor, en stringhylla i galvaniserat stål. I Outdoor-serien hittar du utvalda komponenter för att kunna bygga flexibla utomhuslösningar som till exempel planteringsbord. Du kan också skapa smarta förvaringslösningar för krukor, trädgårdsredskap, grilltillbehör och andra saker. Hela serien passar bra året runt i vårt karga och kalla skandinaviska klimat.

String Pocket

String Pocket lanserades 2005 och formgavs av Nils Strinning som fortfarande var i livet och i högsta grad verksam. String Pocket är som en miniatyrversion av hyllsystemet och är idag den minsta Stringhyllan. String Pocket blev omedelbart en succé och är fortfarande lika populär. Stringhyllan Pocket säljs i färdigt paket med tre hyllplan och två gavlar med måtten 60x15x50 cm (BxDxH). En nättare version av övriga hyllsystemet alltså, med plats för pocketböcker, foton, växter och annat du önskar. Hyllplanen placeras efter egna önskemål för att passa innehållet och kan enkelt justeras efter behov.

Stringhyllans historia

Historien om String tar sin början i slutet av 1940-talet när bokförlaget Bonnier, som önskade öka bokförsäljningen i Sverige, utlyste en tävling. Tävlingen efterfrågade en prisvärd hylla som var enkel att skicka och montera. Det äkta paret Nils och Kajsa Strinnings bidrag String korades som vinnare av 194 bidrag - startskottet för Strings historia.

Under 1950- och 1960-talet växte Strings popularitet och blev en vanligt förekommande möbel i svenska hem. Samtidigt vann man åtråvärda utmärkelser och den välkända FN-skrapan i New York inreddes med stringhyllor.

Efter flera år utan produktion av String var det först år 2004 som varumärket väcktes till liv igen. Nils Strinning, som fortfarande var i livet, ritade då den klassiska stringhyllan String Pocket, som blev en ny succé. Hela hyllsystemet uppdaterades med nya funktioner och String, i dess modernare version, blev åter en självklar del av skandinavisk design. År 2009 klassificerades också String av rättsväsendet som ”alster av brukskonst” under Upphovsrättslagen. Detta innebär att Stringhyllan betecknas som ett konstverk med sin tidlösa, modernistiska estetik som har lösningar för de flesta förvaringsbehov. Fortfarande utvecklas konceptet med nya färger och tillbehör och år 2018 lanserades även en serie för utomhusbruk i galvaniserat stål.

Nyhetsbrev

Få erbjudanden, inspiration och tips direkt till din e-post! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress.