Inredningstrender

Hösten är något av en favorit för inredningsintresserade. Kvällarna blir mörkare och man spenderar mer och mer tid inomhus. Miljömedvetenhet är både trendigt och nödvändigt och speglar också de dominerande inredningstrenderna med naturfärger och naturmaterial. Att satsa på tidlösa och hållbara möbler har aldrig varit mer aktuellt. Förutom naturfärger är accentfärger i olika nyanser av grönt och blått stort den här hösten liksom att mixa olika material.

Naturfärger Olika nyanser av beige och brunt är extra aktuella och är också relativt enkla att inreda med utan att skapa för hårda kontraster mot redan befintlig inredning. Att inreda allt i beige och brunt kan dock kännas tråkigt och olika toner av grönt fortsätter att vara populärt under hösten, liksom olika blå nyanser. Vill man inte måla om eller välja en för färgstark soffa är det lätt att inreda med dessa accentfärger i form av lampor, mattor, plädar och övriga textilier. När det gäller textilier och kanske framför allt kuddar blir det alltmer trendigt att mixa material som romantiskt mjukt siden och sammet med rustikare linne och teddy eller fårskinn.

Form & material Runda och bubbelliknande former fortsätter stort inom heminredning och möbler och är lätt att hitta inom såväl soffor som fåtöljer (se exempel ovan). Att mixa dessa mjuka former med hårdare material som kall marmor är helt rätt hösten 2022. Marmor är ett tidlöst material och finns att hitta dels som bord och bänkskivor men också som detaljer på t.ex. lampor. Marmor finns inte bara i den klassiskt grå eller vita, utan även i vackra bruna nyanser. 

Iögonfallande bordslampa i harmonisk mix av glas och marmor. Mattvit eller rökfärgad kupa.

Mediabänk i snygg retrodesign med trendiga ribbjalusier i höstens färg, rökoljad ek.

Stilren och funktionell nyhet som även passar som sidobord. Vitoljad eller brunoljad.

Olika nyanser av trä Att mixa ljusa och mörka träslag är helt rätt den här hösten. De ljusa skandinaviska färgerna blandas gärna med mörkare träslag som valnöt eller rökoljad ek och skapar en tilltalande harmoni som ger en varm och ombonad känsla. Bänkar i olika träslag spås bli stort och syns flitigt på Instagram. En stilren, rustik bänk skapar extra sittplats i hall, kök eller vardagsrum men passar också bra för att placera t.ex. gröna växter och belysning på i en tilltalande höjd. De dubbla användningsområdena blir extra aktuellt om man bor smått och satsar på Compact Living.

Se våra nyheter här

Nyhetsbrev

Få erbjudanden, inspiration och tips direkt till din e-post! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress.