Designmöbler.

En designklassiker andas tidlöshet och elegans och många gjorde entré för världen under mitten av 1900-talet. Majoriteten av det vi idag benämner designklassiker har sitt ursprung i skandinavisk design, en stil som förknippas med ljus, enkelhet, funktion och hållbarhet samt en kärlek till naturen.

Designmöbler andas kvalitet och håller över generationer, samtidigt som deras, ofta enkla, design gör att stilen alltid känns lika aktuell. Att köpa en designmöbler är en investering i form, funktion, hållbarhet och kärlek.

Många av de designklassiker som idag är aktuella är formgivna och skapade under mitten av 1900-talet och inspirationen från de stora formgivarna lever kvar även när nya klassiker tar form. Några av de främsta formgivarna som ofta nämns är Arne Jacobsen, Bruno Mathsson, Yngve Ekström, Carl Malmsten, Greta Grossman och Nils Strinning. Bland de yngre, idag aktiva formgivarna är Mats Theselius, Cecile Manz och Christine Schwarzer några att nämna.

Fåtöljen Jetson i design av Bruno Mathsson. Ikoniskt formspråk och hög komfort.

Lampa AJ, namngiven efter sin formgivare Arne Jacobsen. Ger ett direkt ljus och har ett justerbart lamphuvud.

Carl Malmstens klassiska pinnstol är ofta ett exempel på vacker, svensk 1900-talsdesign. En klassiker som finns i flera olika färger.

Designklassiker och designmöbler - En designklassiker är en möbel som formgavs för många år sedan men som fortfarande ofta produceras och är lika populära nu som för decennier sedan, tack vare sin höga kvalitet och ofta enkla, men funktionella och tilltalande design. Möbelklassiker som Lamino, Jetson, Sjuan, PH-lampan och många fler är ständigt aktuella. Med det sagt så formges nya designmöbler kontinuerligt som kommer att ses som framtida designklassiker.

Möbler och inredningsdetaljer som designas av välkända och även ännu okända formgivare som alla kännetecknas av något unikt och högkvalitativt. Det skandinaviska designarvet är starkt och unga designers över hela världen hämtar inspiration från den grundtanke som skapat så många välkända och tidlösa möbelkonstverk. 

På utvalda designmöbler erbjuder vi fri frakt inom Sverige. Se mer här


Se fler av våra designklassiker härNyhetsbrev

Få erbjudanden, inspiration och tips direkt till din e-post! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress.