ROWICO MÖBLER

Just nu erbjuder vi 15% rabatt på hela Rowicos sortiment. Rowico Home AB är ett halländskt, privatägt familjeföretag som erbjuder ett brett sortiment av möbler i skandinavisk design med hållbarhetstänk. Rowico designar välarbetade, trendiga möbler med fokus på kvalitet och hög användarvänlighet.

Läs mer..
{{ item.name }}

Visa filter

Kategori snurra

Rowico möbler i skandinavisk design

Rowico Home AB är ett halländskt, privatägt familjeföretag som erbjuder ett brett sortiment av möbler i välarbetad skandinavisk design med hållbarhetstänk. Rowico designar trendiga möbler med fokus på kvalitet och hög användarvänlighet. Helt enkelt stilsäkra möbler för hemmet där familj och vänner umgås – ofta med matplatsen i centrum. Företaget formger större delen av sitt sortiment med hjälp av egna designers med bas i företagets hemstad Halmstad. I vissa fall tas även externa formgivare in men den täta dialogen för att behålla Rowicos speciella stil och känsla är då av största vikt.

Rowicos bakgrund

Rowico grundades år 1971 av Roland Hammargren och snart aktiverade sig även hans son Mikael Hammgren i företaget. Från början fokuserade företaget på att ta fram italienska stilmöbler men efter att ha börjat med produktion i flera länder flyttades fokus till det moderna skandinaviska möbelsortiment som idag kännetecknar Rowicos möbler. År 2015 klev även Mikaels barn, Jessica och Fredrik Hammargren in aktivt i företaget och Jessica är idag VD för företaget. Rowico arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor och 2018 blev företaget FSC-certifierade, en del i ett ansvarsfullt skogsbruk och bättre miljsö. År 2020 bytte företaget namn till Rowico Home.

Matplats från Rowico

Just matplatsen ligger företaget varmt om hjärtat och idag erbjuder man ett mycket brett sortiment av matbord och stolar. Även förvaringsmöbler som skåp, sideboards och liknande är en starkt växande produktgrupp, ofta i matchande stil för att kunna vara en del av en större matplats. Rowico formger och tillverkar bord i alla former och modeller. Matbord, soffbord, avlastningsbord och skrivbord bara för att nämna några. Borden har det gemensamt att de främst är tillverkade i trä, men kommer i olika former och färger; ovala, runda, rektangulära och fyrkantiga. När det gäller färg erbjuds de flesta bord i såväl mörka som ljusare träslag.

Stolar från Rowico

För att kunna erbjuda sittplatser till alla de bord som erbjuds är sortimentet också brett vad gäller stolar. Utbudet sträcker sig från klassiska pinnstolar och matstolar till karmstolar, barstolar och bekväma loungestolar. Rowicos tanke är att erbjuda ett brett sortiment av stolar som gör sig lika bra till matplatsen som till att använda som vackra och bekväma solitära stolar för att erbjuda en skön sittplats där så behövs.

Små och stora förvaringsmöbler

Förvaringsmöbler är ytterligare en grupp inom vilka Rowico är populära och företaget erbjuder förvaring i alla dess former. Skåp, sideboards, mediamöbler, bokhyllor m.m i både små och stora modeller. Som kund väljer du mellan rena trämöbler och de möbler som erbjuder förvaring med glasdörr för att kunna se vad som göms. Oavsett vilket erbjuder företaget möbler som passar alla oavsett om fokus ligger på en modern, klassisk eller renodlat skandinavisk stil. Ett annat hett tips när det gäller förvaring är våra härliga stringhyllor, ett utmärkt sätt att förvara dina prylar med stil!

Rowico för en enhetlig stil

Majoriteten av Rowicos möbler tas fram i olika serier vilket innebär att du kan köpa matbord, sideboard och kanske ett skåp i samma serie för att få en mer enhetlig stil. Ibland är det dock inte fel att blanda olika typer av serier för att skapa ett mer personligt hem. Ett hem som Rowico med inspirationsorden enkelhet, familj och trygghet gärna är med och skapar.

 

Vanliga frågor om Rowico

Vad är Rowico?

Rowico är ett svenskt företag som designar och tillverkar möbler och inredningsprodukter för hemmet. Deras produkter är kända för sin höga kvalitet och stilrena design.

Är Rowicos möbler miljövänliga?

Rowico strävar efter att tillverka produkter på ett hållbart sätt och använder material som trä och textilier från ansvarsfulla källor. Deras möbler är även testade för att uppfylla europeiska säkerhets- och miljökrav.

Vilka möbler erbjuder Rowico?

I Rowicos sortiment hittar du en rad olika möbler. Några av deras mest populära möbelgrupper är: matbord och matstolar, soffbord, skrivbord och avlastningsbord.

Nyhetsbrev

Få erbjudanden, inspiration och tips direkt till din e-post! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress.