CLASSIC COLLECTION MATTOR

Classic Collection grundades 1996 och importerade då klassiska handknutna och handvävda mattor från Iran, Pakistan, Kina, Nepal och Indien. Idag är de flesta av våra mattor tillverkade i Indien. Classic Collection ger dig det allra bästa från klassisk skandinavisk design och de senaste trenderna inom textildesign. Vår ambition är att erbjuda dig en produkt som inte bara tillverkats under rättvisa och hållbara förhållanden utan även av material som håller högsta tänkbara kvalitet.

Läs mer..
{{ item.name }}

Visa filter

Kategori snurra

Mattor från Classic Collection

En matta från Classic Collection tillför så mycket till ett hem. Förutom att vara en vacker detalj i din rumsmiljö skapar den värme och dämpar ljud. Oavsett om du letar efter en matta att ha under matbordet, i vardagsrummet, hallen eller sovrummet så hittar du en matta som passar just dig från Classic Collections breda sortiment av mattor med skandinavisk design.

Classic Collection mattor i olika material

Hos Classic Collection hittar du mattor i flera olika material som till exempel slitstark ull, exklusiv tencel eller viskos samt jute och klassisk bomull.

Ullmattor

Ullmattor finns i härligt tjocka och fluffiga utföranden som skapar en varm och mysig känsla eller kombinera stil och komfort med en tunnare, tuftad ullmatta. Ull är ett slitstarkt och naturligt smutsavvisande material och passar därför perfekt även i barnfamiljer och i väl använda utrymmen. Hos Classic Collection hittar du mattor i ull och ullblandningar i olika storlekar, färger och utföranden.

Mattor i viskos och tencel

Classic Collection erbjuder också lyxiga mattor tillverkade av bambusilke och viskos. Vackra mattor med en tilltalande lyster som skapar en exklusiv känsla. Viskosmattor är dock känsliga för väta och passar kanske därför inte i soffhörnan eller under matbordet hos en småbarnsfamilj. På rätt plats, för rätt personer kan dock en matta i viskos från Classic Collection ge hemmet en extra dimension. Här hittar du också mattor i tencel som tillverkas av FSC-certifierade eukalyptusträd som kommer från snabbväxande skogsplantager. Tencel-mattor ger också en lyxig känsla i vardagsrum och matsal. En rekommendation är att lämna in din viskos- eller tencelmatta för impregnering hos en fackman som ger ett visst skydd mot att väta direkt kan tränga in i de känsliga fibrerna.

Bomullsmattor

Mattor i bomull är generellt tåligare och alla bomullsmattor från Classic Collection är tillverkade för hand, där man värnar om hantverket och gamla traditioner. De flesta mattor i bomull från Classic Collection kommer i naturnära färger och finns i såväl släta varianter som modeller med struktur och mönster.

Jutemattor

Jutemattor tillverkas och designas i olika utföranden av Classic Collection där du kan välja mellan renodlade jutemattor eller mattor i en blandning av jute och bomull. Då är ofta juten invävd som en detalj i en matta som i övrigt består av bomull.

Classic Collection mattor för olika rum

Beroende för vilket rum din nya matta ska placeras i finns det olika saker att tänka på gällande material och storlek. Här får du några enkla tips som kan vara bra att tänka på.

Matrummet

För en matgrupp för fyra personer rekommenderar vi en matta med mått kring 170x240 cm. Tänk på att mattan bör följa bordets form – ett rektangulärt bord passar bäst med en avlång matta och ett runt bord gör sig bättre med en rund eller kvadratisk matta från Classic Collection. Att mattan är en cirka 60 cm bredare en bordet är en god marginal för att hålla alla stolarna innanför mattans kant även när de är utdragna och används. För en matgrupp med 6-8 stolar är en matta med måtten 200x300 cm att rekommendera.

Vardagsrummet

Om du har en större hörnsoffa eller divansoffa brukar en matta i storleken 200x300 cm vara att föredra. Det gör att man kan placera soffan en bit in på mattan och hålla ihop gruppen på ett naturligt sätt. Hur stort soffbordet är spelar naturligtvis också in. För en normal 3-sitssoffa kan en matta från Classic Collection i måtten 170x240 cm passa bra.

Sovrummet

En matta från Classic Collection i sovrummet ger en varm och ombonad känsla och det är skönt att sätta ned fötterna på när man vaknar på morgonen och ger en bra start på dagen. Placera mattan under cirka 2/3 av sängen. För en säng om 180x200 cm är en matta på 170x240 cm helt ok men ännu mer perfekt blir det med en större storlek om 200x200 cm.

Mattor i olika storlekar från Classic Collection

De vanligaste storlekarna på mattor är 170x240 cm, 200x300 cm eller 250x350 cm. Självklart finns det också ett urval av runda mattor i olika storlekar där de vanligaste måtten i diameter är 160 cm eller 200 cm. De allra flesta av Classic Collections mattor går att måttbeställa efter egna önskemål för att passa just dina behov. Alla mattor är unikt tillverkade och en differens på +/ - 5% som variation är därför helt naturlig.

Vanliga frågor om Classic Collection mattor

Vilket material är Classic Collection mattor gjorda av?

Mattor från Classic Collection är oftast gjorda av högkvalitativ bomull och slitstark ull. Det går dock också att köpa deras mattor i exklusiv tencel eller viskos samt jute och klassisk bomull. Detta innebär att deras mattor båda är hållbara och långvariga, men också väldigt mjuka och sköna!

Finns det olika storlek på mattorna?

Ja absolut, Classic Collection erbjuder ett brett utbud när det gäller storlekar på deras mattor. Så du kan känna dig trygg med att du kommer hitta en variant som passar dina specifika behov och preferenser.

Är mattor från Classic Collection miljövänliga?

Ja, Classic Collection använder miljövänliga material och hållbara produktionsmetoder för att minimera sin påverkan på miljön samtidigt som de erbjuder hållbara och högkvalitativa produkter.

Nyhetsbrev

Få erbjudanden, inspiration och tips direkt till din e-post! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress.