CH24-stolen, Y-stolen, Wishbone chair - kärt barn har många namn. Stolen är en tidlös ikon, formgiven av Hans J. Wegner och är ett klassiskt exempel på elegant, dansk design.

Y-stolen introducerades år 1950 av Carl Hansen & Søn och har sedan dess varit i produktion. Wegner har på ett unikt sätt kombinerat rygg- och armstöd i ett enda stycke vilket ges stabilitet genom den karaktäristiskt Y-formade ryggen. Fortfarande idag krävs över 100 steg för att tillverka CH24, varav de flesta för hand. Till sitsen används 120 meter papperssnöre som ger en imponerande slitstyrka och stabilitet.

 

Läs mer..
{{ item.name }}

Visa filter

Kategori snurra

Under åren har Wishbone Chair fortsatt vara en ikon av designklassiker med en distinkt, elegant form. Stolen finns i flera olika utföranden och träslag och under år 2022 har Carl Hansen tillsammans med den Londonbaserade designern Ilse Crawford tagit fram stolen i ytterligare 9 mjuka men ändå komplexa färger.

Nyhetsbrev

Få erbjudanden, inspiration och tips direkt till din e-post! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress.