Välj rätt soffbord.

Att välja soffbord är inte alltid helt lätt. Är det form eller funktion som är det viktigaste och vad behöver man tänka på? Rummets storlek liksom form, material och storlek på bordet samt övrigt möblemang är bra att ha i åtanke. Tycke och smak skiljer sig från person till person men hos Stalands hittar du soffbord för alla - i olika former, material och utföranden.

Form & funktion

När du köper ett soffbord är det viktigt att tänka på storlek och proportion - en grundregel brukar vara att soffbordet ska uppta max 2/3 av soffans och fåtöljernas yta. Detta oavsett om bordet ska fungera som en spontan matplats, som plats för sällskapsspelandet eller passa fredagsmyset. Rektangulära och fyrkantiga soffbord är praktiska bord som rymmer det mesta och nås från flera håll. Har man en stramare och rakare design i soffgruppen kan dock ett runt eller ovalt bord ge ett mjukare intryck. Det är också viktigt att tänka på höjden - ett lägre soffbord kan se elegantare ut, medan ett lite högre bord ofta är mer användbart.

Stilrent, trendigt soffbord i skandinavisk design. Finns i flera färger och storlekar.

Vackert och nätt soffbord med keramisk toppskiva. Finns i flera storlekar.

Soffbord Cube från Englesson med praktisk underhylla och nätt benstativ. Finns även i andra färger.

Materialval & detaljer

Marmor är ett tidlöst och vackert material som finns i flera färger. Marmor ger ett exklusivt och hållbart intryck men är också ett relativt ömtåligt material som kräver varsamhet, speciellt när det flyttas. Glasbord är lättmöblerade och klassiska och ger en fin transparens och ljus. Tänk på att glasbord också kan vara ömtåliga och att kontinuerligt rengöra bordet för bästa effekt. 

Bord i betong passar dig som vill ha en ruffigare känsla med industristil. Soffbord i trä är vackert och tidlöst och länge har framförallt ek varit ett dominerade trädslag för soffbord som ger ett varmt och naturligt intryck. Många vill gärna ha ett soffbord med förvaring eller underhylla vilket är praktiskt och gör att själva bordsytan kan hållas renare. Däremot är det lätt att man kanske stuvar undan allt möjligt där, vilket i slutändan ändå kan ge ett ostädat intryck.


Se fler av våra soffbord här

 

Nyhetsbrev

Få erbjudanden, inspiration och tips direkt till din e-post! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress.