Entrén till hemmet
Hallen är det första som möter såväl familj som gäster när ytterdörren öppnas. Ett första intryck för vänner och en välkomnande plats för hemmets invånare efter en lång skol- eller arbetsdag. Av hemmets alla rum är nog hallen det rum som oftast får minst kärlek och eftertanke, när det i själva verket är det rum som kräver mest planering.

Storleken kan såklart variera och ju mindre hall man har, desto viktigare är det att tänka till. Med smarta förvaringsmöbler och detaljer kan man skapa en inbjudande plats. Nu börjar ju vinterkläderna stuvas undan och man får mer utrymme, men tänk på att såväl tjockare jackor, kraftigare skor, mössor och vantar återkommer varje år.

Ge gärna hemmets familjemedlemmar en egen hylla eller plats för att underlätta i brådskan som ofta uppstår på morgonen när alla ska iväg. Komplettera med en hatthylla eller klädhängare där också gäster får plats. Ett snyggt skåp eller byrå i hallen ger dig möjlighet att placera saker på, som t.ex växter och belysning men också en plats att lägga ifrån sig nycklar, telefon och annat. Samtidigt erbjuder möbeln plats för förvaring av allt från skor till mössor, vantar, sjalar, reflexer och annat. 

Dekorativt och praktiskt hallbord ur serien Stockholm från Englesson.

Praktisk spegel med krokar och hylla ur serien Inverness från Rowico.

Skoskåp Lipp från Tenzo med plats för 8 par skor. Ingår i serien Lipp.

Att kunna kombinera flera behov i en möbel är praktiskt och bra. För alla, men kanske speciellt för dig med trångt om utrymme, är en bänk som fungerar som såväl sitt- som förvaringsplats smart att investera i. En bänk med förvaring är ett perfekt ställe att stuva undan kläder och accessoarer på, och gör det lätt att ta fram för daglig användning. En bänk fungerar också som en vacker inredningsdetalj och gör sig lika bra i sovrummet. Välj mellan olika modeller och material som passar din stil.

För dig med en liten hall kan det vara bra att jobba med ljusa färger och en rejäl spegel för att skapa en känsla av rymd. Tänk också efter en extra gång när det gäller belysning. Investera i en rejäl taklampa som sprider ordentligt med ljus att tända när alla ska iväg och komplettera med en golv- eller bordslampa. Den mindre lampan sprider ett mer behagligt och dämpat ljus att ha tänd under längre stunder. Speciellt vintertid är det också bra att tänka efter kring en tålig men samtidigt inbjudande matta, som klarar av snö, grus och slask. Komplettera gärna med levande växter eller en vacker konstblomma, tillsammans med ljusstakar eller ljuslyktor att tända när vännerna knackar på.


Se fler av våra hallmöbler här

Nyhetsbrev

Få erbjudanden, inspiration och tips direkt till din e-post! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress.