Runda matbord

Matbordet har en tendens att bli hemmets mittpunkt och platsen man slår sig ned vid oavsett om det gäller måltider, sällskapsspel eller arbete och läxor. Ett runt matbord blir en given plats för familj och vänner att samlas och är lätta att placera. Vi har runda matbord i olika storlekar och färger från flera varumärken.

Läs mer..
{{ item.name }}

Visa filter

Kategori snurra

Varför ska jag köpa ett runt matbord?

Runda matbord blir alltmer populära och anledningarna är lika självklara som enkla. Kring ett runt matbord hamnar alla i centrum och kan prata med varandra på ett naturligt sätt. Runda matbord är också lättplacerade och passar ofta även på mindre ytor.

Vilka storlekar finns det på runda matbord?

De flesta runda matbord har en diameter på mellan 120-150 cm men det finns självklart både mindre och större bord. Flera runda bord går också att förlänga genom att köpa en iläggsskiva när man blir fler kring matbordet.

Ska man ha en matta under ett runt bord?

Om du vill ha en matta under ditt bord är helt och hållet individuellt. En matta under bordet skapar en värme och ger mer intrycket av ett rum i rummet vilket många finner tilltalande. Det naturligaste valet är kanske att investera i en rund matta till ett runt matbord men en större rektangulär modell passar också bra.

Stolar till ett runt matbord

När du ska köpa stolar till ett runt matbord brukar man säga att fyra stolar naturligt och enkelt får plats kring ett bord som är 120 cm i diameter och sex stolar om bordet är 150 cm. Vill man sitta lite trängre får det självklart plats fler stolar. Tänk på att se efter hur benstativet till bordet ser ut så att du enkelt kan placera ut dina stolar. Vill du kunna skjuta in stolarna under ditt runda matbord bör du också kontrollera bords- respektive stolshöjd.

Nyhetsbrev

Få erbjudanden, inspiration och tips direkt till din e-post! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress.