Utemöbler Teak

Letar du efter en klassisk utegrupp? På Stalands hittar du snygga och hållbara utemöbler i teak. Teak är ett trämaterial som är tacksamt att använda till just utemöbler.

Läs mer..
{{ item.name }}

Visa filter

Kategori snurra

Utemöbler i teak är starka, slittåliga och håller sig beständiga i miljöer där temperatur och fuktighet växlar. De är med andra ord perfekta för en balkong eller uteplats där möblerna behöver klara ett varierat väder. Om du tar hand om dina teakmöbler så kan de utan problem hålla sig i flera generationer. Hos oss hittar du ett noga utvalt utbud av utemöbler i teak som kommer från flera kända varumärken och designers. Handla gärna direkt online eller titta förbi en av våra butiker.

Hållbara och vädertåliga teakmöbler

Teak har en naturlig hållbarhet och motståndskraft mot väder och vind samt svamp- och insektsangrepp och har därför blivit ett mycket populärt träslag för utemöbler. Träslaget teak är ett relativt hårt träslag men ändå lättarbetat vilket ger möjlighet att tillverka och skapa vackra utemöbler. Teak växer framför allt i Indien och Sydostasien. Utemöbler i teak innehåller teakens naturliga feta olja vilket är en av orsakerna till deras hållbarhet.

Utemöbler i teak för alla tillfällen

Utemöbler i teak är både vackra, slitstarka och praktiska och skapar en varm och ombonad uteplats. Hos Stalands hittar du teakmöbler till matplatsen utomhus liksom bekväma och vackra lounge- och soffgrupper. Komplettera dina teakmöbler med några bekväma dynor, en portabel utelampa och njut av din uteplats.

Så håller dina utemöbler i teak längre

Även om teak är ett mer eller mindre underhållsfritt så kan det vara bra att veta hur man bäst tar hand om sina utemöbler i teak. Sköter du om de på rätt sätt kommer dina teakmöbler att hålla i många, många år.

När det gäller teak så finns det egentligen två vägar att gå. Du kan välja att regelbundet olja in möblerna med anpassad teakolja vilket ger möblerna en mer gyllenbrun nyans eller helt enkelt låta möblerna vara, vilket efterhand ger teaken en silvergrå patina. Väljer du att olja in dina möbler bör detta göras en till två gånger per år och det är viktigt att möblerna är helt torra innan inoljning.

Väljer du i stället att låta teaken vara obehandlad kommer utemöblerna i teak efter några år få en alltmer silvergrå nyans. Även om träet i sig behålls obehandlat är det dock viktigt att noggrant rengöra möblerna med grönsåpa och vatten en till två gånger per år för att undvika mögelangrepp.

Så vinterförvarar du dina utemöbler i teak

Trots att teak klarar av att stå utomhus oskyddat året om kan du ge dina möbler ännu bättre förutsättningar genom att placera de mer skyddat och gärna med ett möbelskydd över under vinterhalvåret. Oavsett om du använder ett för möbeln anpassat möbelskydd eller en vanlig presenning är det viktigt att se till möblerna får luft och kan andas. Det säkerställer du genom att låta en luftspalt mellan skydd och mark finnas kvar. Tänk också på att det är bra om skyddet inte ligger dikt an hela vägen över bordsskivan utan har plats att ”blåsa” upp lite.

Nyhetsbrev

Få erbjudanden, inspiration och tips direkt till din e-post! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress.